Színház-varázs

KONCERT AJÁNLÓ... Csapjunk a húrok közé!

2023. január 07. - színházvarázs

Dolhai Attila szülinapi koncertje egy fantasztikus pótszilveszteri buli ígéretével felér…

Avagy mire számíthat a nagyérdemű Dolhai Attila rock koncertjén...

genezis_6.jpg

Dolhai Attila 2020. december elején jelentette meg legújabb, saját dalokat tartalmazó albumát Genezis címmel, melynek dalai a pandémia alatt születtek. A dalokat a bezártság és a „hogyan tovább” érzés hívta életre. A művészt a műfajváltás gondolata késztette az új utakon való elindulásra. A körülmények arra ösztönözték, hogy elkezdje a saját, egyéni útját járni.

A 2020-ban felénekelt Genezis albummal újra visszatért a gyökerekhez, ahhoz a műfajhoz, ami a kezdet kezdetén elindította a zenei pályán. Ahhoz a műfajhoz, ami szíve mélyén örökre ottmarad és ami időről-időre előtör belőle, ez a jó öreg rock… Az első Dolhai klub alkalmával kendőzetlen őszinteséggel beszélt a Genezis dalok születésének körülményeiről. Saját bevallása szerint: "a bezártság miatti nagy kétségbeesésből, nagy csöndből született album lett... " A rock iránti olthatatlan vágya és igénye arra, hogy végre szabadon kifejezhesse saját gondolatait hozta létre a Genezis dalokat.

ajanlo_2.jpg

Az album dalai híven tükrözik egy magát több műfajban is jól érző művész kétségeit, szabadságvágyát, álmait, vágyait, önazonos módon. Az új szerzeményekkel folytatta azt az utat, melyet 2006-ban első lemeze, az Ébredjen a nap számaival elindított. Ekkor dalaiban még a fiatal, boldog, sikertől mámoros zenész életigenlése és öröme volt érezhető. A Genezis album számai már az érett művész élettapasztalatát, megélt pillanatait tükrözik. Az új dalok szerelemről, szenvedélyről, szabadságvágyról, a párkapcsolatok buktatóiról, a társas magány sivárságáról, megbocsátásról és vágyról az újrakezdésre egyszerűen, őszintén magáról az életről szólnak.

A két album között eltelt években született még pár lemez és jónéhány saját szerzemény. A dalok és a zenei világuk változni kezdett, összekeveredtek, hatottak egymásra és ennek eredményeként egyre inkább egy új, minőségibb zenei világú rockzene jött létre, mely ezen az utolsó albumon érezhető leginkább.

A lemezbemutató koncertek és a MOM Kulturális Központban tartott nyárbúcsúztató koncert sikere arra ösztönözte, hogy egy újabb táncoló-tomboló, együttlélegző, igazi vérbeli rockkoncerttel lépjen újra színpadra zenekarával.

ajanlo_1.jpg

Egy szívből jövő közös örömzenélésre hívja Dolhai Attila a Muzikum Klub & Bisztróba

január 12-én este 20 órától a közönségét.

Mindazokat, akiknek az ünnepek múlásával újra hiányzik az élet sűrűje, hiányoznak a barátok, ismerősök, hiányoznak a koncertek buli hangulata, ahol az ember a zenére figyel, a jó zene miatt van ott, hogy énekeljen, hogy táncoljon, hogy tombolhasson, hogy önfeledt lehessen. Elfelejtve stresszt, év eleji munkahelyi zűrzavart, az idő múlását a hangok felszabadító erejével.

Vagy egyszerűen csak önfeledten szeretné élvezni, ahogy Dolhai Attila őszinte önmagát adva a húrok közé csap, élvezni a dalait, ahogy énekel, ahogy elkapja a hév, ami mindenkit magával ragad. Látni milyen élvezettel bűvöli a húrokat, látni az utánozhatatlan lezserségét ilyenkor, a felszabadult örömzenélést tökéletes összhangban a zenekarral. Látni, mennyire élvezi az új csapat egymás társaságát a színpadon, az együttzenélés örömét. Az igazi vérbeli rockzene alapja a basszusgitár és a dob a billentyű hangjaival egységben.

Az hogy a zenekar tagjai ennyire érzik, élvezik az album minden dalát, annak köszönhető, hogy a banda két tagjának oroszlánrésze volt az album zenei világának alakításában. A doboknál Brandenburg Máté és a billentyűk bűvölője Nagy Zsolt (Liszi) alkotótársként vett részt a Genezis dalainak létrejötténél.

genezis_rockcsapat.jpg

A Genezis koncerteken az albumon szereplő tíz dalon kívül elhangzanak Dolhai Attila kedvencei a régebbi albumokról. A koncertet mi mással lehetne indítani, mint az első önálló CD, az Ébredjen a nap, Van ami sikerül dalával, melynek szövege ma is aktuális, Őszinte gondolatok érzéseiről…

„Mindenki azt akarja más legyek. 

De én nem akarok semmit se már,

néhány gondolat a fejembe száll. 

Ha hallod, hát ketten vagyunk, így többre jutunk…”

Amikor az ember eljut arra a pontra, hogy már nem akar megfelelni senkinek, csak saját magának és azoknak akik követik az úton...

Hallható az első önálló albumról: a PILLANAT. Bár a dal egy szerelem szépségeiről, megélt pillanatairól szól, de mindeközben a vágyról is, a régi érzések újbóli megtalálásáról…

„Ami rég volt, megint újra várom,

Ami eltűnt azt, megtalálom…”

Pillanat… mely elszáll és egy életen át próbáljuk újra megtalálni… tulajdonképp minden dalban az emberi kapcsolatok szépségéről, gyötrelméről énekel, buktatókról, szakításról és a vágyról az újrakezdésre.

Ennek az érzésnek a hatására a koncerten olyan dalokat csalogat elő gitárja húrjaiból a rajongók lelkét megérintve, mint a Genezisről az Őrző város, a Ragyogás lemezről Két perc, az Olasz szerelem albumról a Rólad szóló zene… mind-mind a boldogságkeresésről szól.

Genezis: Hello, Hello…

„Hello, Hello… Téged ismerlek régről, Hello, Hello… Te vagy egy új barát… Jó volna tudni azt, hogy hogyan is élsz… Nem tudom, meddig örülünk együtt, ha vége engedj tovább”… Ez a dal egyértelműen a közönséggel való szorosabb kapcsolat, kicsit a jobban megismerés érzését, vágyát sugallja.

A koncert repertoárja széles, válogatás közel húsz év saját dalaiból. Csupa őrületes rock és zúzós dal, néha lágyítva régi érzelmes szerzeményeivel… olyan andalító dalok is várhatók, mint a Ragyogás lemezről a Nézőpont, mely a társas kapcsolatok kiüresedéséről szól. Az Olasz szerelem albumról az Ég tudja miért, a vágyról, az újrakezdés reményéről, vagy épp az első lemezről a Pillanat…

A húrok közé csapva erőteljesebb hangot megütve pedig a Genezis CD-ről a Veled miért volt jó? Vágyról, régi érzések boncolgatásáról. A keményebb hangvételű daloknál, mint az Adrenalin című szám közben, a közönség élvezheti önfeledten tomboló hard-rock stílusú gitárjátékát. Nem véletlen, hiszen a hard rock a rockzenének a keményebb, technikailag fejlettebb változata, egyfajta „lázadó rock” megtestesítője. Dolhai Attila számára ezek a koncertek jelentik a kitörést. Gitár és bátorság együtt…

ajanlo_4.jpg

A Színpad a szeretőm című dal a Genezis albumról egy őszinte vallomás. A dal, mely a művész ars poetica-ja. Igazi hitvallása a világot jelentő deszkákhoz fűződő viszonyáról, erről a varázslatos helyről, ahol, ahogy a dalban találóan megfogalmazta: „Amíg élek kutatom, a mámor édes ízét. Hitből lesz tutajom, s vágyból evezőm…” Színpad, ahol meg tudja mutatni, hogy mit is érez valójában. Ahol felszabadultan kiteljesedik.

Azoknak, akik Dolhai Attila lágyabb, érzelmes stílusát kedvelik, azoknak is tartogat az este olyan pillanatokat, melyekért érdemes ott lenni. A legszebb ilyen pillanatot kiragadva egyetlen dal, mely alatt egyszerűen megáll az idő, Nagy Zsolt (Liszi) szerzeménye: Ha volna kedved… A közönség ilyenkor elcsendesedik, nincs tombolás, csak a zongora gyönyörű dallama és a nem kevésbé szívhezszóló dalszöveg: „Ha volna kedved velem lenni még…”

genezis_koncert.jpg

A koncert különleges apropója a művész pár nappal korábbi születésnapja, melyet saját bevallása szerint szeretett volna önfeledten együtt ünnepelni kedves közönségével.

Aki szeretne ilyen élmény részese lenni, ott a helye a Muzikum Klub & Bisztó 

2023. január 12-én 20 órakor kezdődő rendezvényén, Dolhai Attila szülinapi rockkoncertjén.

Aki lemarad, kimarad a jóból! Jegyek még kaphatók.

Jegyek a január 12-i estre  a http://dolhaiattila.hu/jegyvasarlas/ linken válthatók.    

A koncertről videó az alábbi linken található:     https://youtu.be/84T9pyTc5Wk

 

 Írta: Kókainé Ibolya

 Fotók: /Dolhai Attila Hivatalos Oldala/

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhazvarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr918020216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása